ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

ابوالغیط: گفت‌وگو با ایران و ترکیه در شرایط فعلی فایده ندارد

دبیرکل اتحادیه عرب، ایران و ترکیه را به اجرای پروژه‌های سیاسی خارج از مرزهای این دو کشور متهم کرد و گفت که گفت‌وگو با این کشورها فایده‌ای ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۵ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 17
کد خبر: ۱۳۸۷۹

به گزارش راهبرد معاصر ، «احمد ابوالغیط» امروز دوشنبه در افتتاحیه سمینار «به سوی ایجاد استراتژی یکپارچه برای تعامل با کشورهای همسایه» که به همت پارلمان عربی برگزار شد، به ایراد سخنانی علیه ایران و ترکیه پرداخت.

 

وی گفت: «همه امور و مسائل با ایران و ترکیه اخیرا به حدی رسیده که گفت‌وگو با آن‌ها دشوار شده و حتی در شرایط کنونی اصلا فایده‌ای ندارد، گفت‌وگو تنها برای گفت‌وگو و بدون داشتن چارچوب و نقاطی که به عنوان مرجع قرار گیرد، تنها یک تمرین ذهنی و یا یک نمایش خواهد بود که به حل مسائل اصلی کمکی نمی‌کند».

 

ابوالغیط اشاره کرد که دخالت‌های ایران در امور داخلی کشورهای عربی از سال ۲۰۱۵ به یک بند دائمی دستور کار شورای اتحادیه عرب تبدیل شده است.

طبق گزارش وبگاه «الیوم‌السابع»، ابوالغیط با اشاره تلویحی به دست داشتن ایران در حادثه اخیر نفتکش‌ها در دریای عمان، گفت: «امروز می‌بینیم که ایران و بازوهای آن چه تهدیدات خطرناکی برای امنیت ملی عربی و حتی امنیت جهانی ایجاد کرده و امنیت راه‌های تجاری، کانال‌های دریایی و سلامت تأسیسات دریایی را هدف قرار می‌دهند».

 

وی افزود که «به عقیده من مشکل اصلی با این دو کشور این است که آن‌ها پروژه‌ سیاسی در خارج از مرزهای کشور خود و مشخصا در منطقه عربی اجرا می‌کنند، ایران منطقه عربی را صحنه‌ای آزاد و مباح برای پروژه توسعه‌طلبانه خود می‌‌داند و به خود اجازه دخالت در بحران‌های کشورهای عربی و حتی شعله‌ور کردن این بحران‌ها را می‌دهد تا این پروژه خود را که با اصل دولت ملی و حاکمیت کشورها منافات دارد، پیش ببرد».

 

دبیرکل اتحادیه عرب درباره ترکیه نیز گفت که «ترکیه اسلام سیاسی را در پوشش امپراطوری جدید عثمانی پذیرفته و سعی در ترویج ایدئولوژی خود در منطقه را دارد و به خود اجازه می‌دهد در امور کشورها دخالت کرده و به اراضی کشورهای عربی یورش ببرد بی آنکه اهتمامی به امنیت دیگران و حاکمیت کشورها داشته باشد».

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار